02 januari 2013

Nervös natt

Inatt var det verkligen nervöst. Vi åkte in med Vincent till akuten igen efter att ha varit där kvällen innan då han haft jättehög feber i flera dagar. Igår var sänkan på 100 och kvällen innan hade den legat på 80.

Han blev då inlagd. Jag och Vincent stannade kvar medan Henrik tog med sig William hem.

Vincent var jätteduktig när de tog alla prover...De kallade honom exemplarisk :-). (Måste ju få skryta lite av den lille sjuklingen). Han satt bara och tittade på vad de gjorde med honom. Det enda han inte tyckte om var röntken....De kollade lungor och njurar. Vi var 2 stycken som var tvungna att hålla fast honom. Tur att det gick så fort som det gjorde:-).

Febern hade då återgått till det normala och alla andra prover var bra. Men sänkan var fortfarande hög.
Vi kom oss till ett rum och det var inte kul då Vincent skrek och skrek i nära en timme innan han tillslut somnade vid 02:30.

Natten var feberfri och han var pigg i morse när han vaknade vid 8. Så det var bara att gå runt i korridoren med honom....Han åt dock inget vid frukosten utan lite senare som vi fick i honom yoghurt. Henrik kom dit efter han lämnat av William på dagis. Sen när läkarna gick ronden vid 11 så undersökte de honom genom att lyssna på lungor och hjärta. De kollade öron och hals och ögon....Allt var fint så de frågade om vi ville åka hem. Och det ville vi ju självklart göra. Bara att packa ihop det lilla vi hade med oss och de leksaker han fått av sköterskorna på avdelningen. 2 Angry Birds nallar med ljud, 1 bil och några smådjur....

När vi åkte från sjukhuset så åkte vi förbi jobbet. Jag skulle ju ha jobbat idag och rästen av veckan. Förklarade hur det låg till. De bara sade att jag fick ta hand om Vincent och heller ringa tillbaka till dem när han var frisk så de kunde få tillbaka mig för de vill inte ha någon annan där :-).
Kul när man är omtyckt och önskad på en arbetsplats :-).

I alla fall så åkte vi hem och käkade lite då jag inte fått för mycket mat i mig vid frukosten.....När vi väl var hemma så fick vi ge Vincent en napp då han inte var nöjd alls med något. Nappen kom fram och han blev som vanligt nästan direkt....:-). Får heller börja om lite längre fram med nappslutet.

I eftermiddag efter vi hämtade William på dagis så har det varit full fart på honom:-).

Till kvällsmat åt han 1,5 smörgås med leverpastej :-). Jippi....Känns som allt är fint.

Läkaren sade också att det finns de virus som håller på i 7-10 dagar med hög feber och jättehög sänka, sen så blir de bra igen och de blir sig själv igen och matlusten ökar.....

Blir dock inget dagis för Vincent denna veckan.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...