28 december 2012

Julen är över för denna gång

Ja, då är det över och alla var nöjda och glada över julklappar. Det lustiga är ju att det vi fick i julklapp, både till oss och till barnen är saker som har kikat på och hatt lust att köpa, men inte gjort :-). Så det passade ju ypperligt :-).

Trodde det skulle bli en lugn julafton här hemma då William spydde under natten. 3 gånger på 30 minuter. Fast när han vaknade om morgonen var han superpigg och i toppform.....Ingen annan spydde, men Henrik mådde illa, han lade sig på förmiddagen och sov i 3 timmar och mådde lite bättre efter en smörgås och en kopp kaffe. Så vi åkte till mina föräldrar som vi planerat. Barnen somnade i bilen på vägen hem och William sov gott hela natten. Eller ja, som vanligt, vaken ett par gånger. Vincent vaknade när vi klädda av honom i sängen.....Så honom tog vi med oss upp.....Han somnade dock till slut och sov som vanligt under natten.
Hade ju bestämt att de skulle ge sina nappar till tomten, men när tomten kom så var de väldigt lugna och vågade inte gå fram. Sen så glömde vi det helt....Så det blev inte något med det då.

Juldagen blev det lek med julklappar och de var väldigt nöjda med sina bilar och en aktivitetstavla med griffeltavla på ena sidan och magnettavla på andra sidan....De var även nöjda med sina kritor och målarböcker. Ja, och allt annat som de fick :-).
Napparna gömde vi och sade att vi skickat till tomten så han skulle ge dem till smånissarna som behövde dem då de var bebisar. William och Vincent är ju stora pojkar. Blev förvånad över hur bra det funkade.
Den natten var de vakna flera gånger och de frågade och letade efter sina nappar, men när vi förklarade att vi sänt dem till tomten så var det lugnt och de somnade om nästan direkt :-).

De har vaknat varje natt hittills och letat efter sina nappar. Men somnat om ganska så fort igen :-).

Idag har de inte frågat efter sina nappar alls :-). Och nu är det fjärde natten utan :-).....Duktiga killar.

Idag har det snöat lite så vi klädde på barnen och tänkte åka en sväng där barnen kunde få gå runt lite i snön....Men barnen somnade nästan direkt vi satte dem i bilen, så vi åkte en sväng så de fick sova en stund. Sen så väckte vi dem när vi kom hem för att vara ute lite med dem. Vincent ville inte riktigt så han gick in med Henrik, jag och William var ute en stund till....Men så bestämde sig William för att han ville gå in och öppnade dörren.....Men när jag stängde och låste den så blev han vansinnig....Men jag gav inte med mig. Han ska ju inte springa ut och in som han vill, det blir ju kallt inne då. Och han måste lära sig att när han väl bestämt sig för att gå in så är det det som gäller. Ja ja, det gick en liten stund så fick jag klätt av honom ytterkläderna och då blev det film.....Bilar 2 :-). De älskar den filmen.

Tyckte Vincent kändes varm, så jag tog tempen på honom och han hade feber. Gav honom en alvedon och han piggnade då till :-). Hoppas inte han har feber i morgon så man kan gå ut med barnen i morgon. Har ju snöat lite här så nu är det inte så halt ute längre.

De ringde från Manpower och frågade om jag kunde jobbe 2 - 4 januari.....Och det kan jag ju självklart göra:-).


Ja ja, nu inväntar vi bara nyåret på måndag. Då ska vi förrästen till tandläkaren med William på ett tredje försök att få honom att öppna munnen så de kan räkna hans tänder......Det är ju bara det de gör på 3 års kontrollen. Jag har talat om för honom att han ska dit och att han måste öppna munnen så de får räkna dem. Han är jätteduktig här hemma, men frågan är ju bara när vi kommer dit.....

1 kommentar:

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...