19 september 2012

Kursen.....

Ja, kursen som jag har börjat på är ju bara hur bra som helst. Hittills så har det varit väldigt mycket teori, men ändå mycket prat och lite grupparbeten. Idag hade vi en bak och fram vänt söka jobb kurs.....;-) Vi gick ju igenom vad en cv och ett personligt brev ska innehålla, men vi fick inte skriva någon söknad, det fick vi se olika exempel på......Men vi skulle vara chefer på ett dagis där vi var i behov av personal och då skulle vi skriva en annons med vad vi sökte för personer:-).....Det är ju en del yngre folk på kursen, eller ja, vi är 11 stycken och 6 stycken är mellan 19 och 21. 2 av tjejerna var väldigt duktiga på att skriva och om de hade haft ett dagis där de sökte personal så hade jag nappat på annonserna och sökt direkt:-). Det sade jag också. Jag och 2 tjejer till jobbade i grupp och fick ner det fint och de andra var överens om att våran annons lätt kunde stå i en tidning:-).

I morgon ska vi ut i skogen på förmiddagen och samla löv som vi ska använda till bilder och annat som vi ska laga i morgon och på fredag, så då gäller det att få fram sin kreativa sida....hehe....Hoppas man kan hitta den bara....hehe.

För barnen går det fint på dagis, de stortrivs där. Det blir ju långa dagar där. Vi lämnar dem vid 8 och hämtar dem runt 15:40.....I morse hade Vincent varit så trött så han somnat vi frukostbordet...hehe....Så han sov tidigt idag. mellan 9 och 11.....William somnade i bilen på vägen hem. Han sov runt 1 timme, men nu sover båda två:-). Gott det.
På Vincents avd har de skickat hem flera barn på grund av diarre och kräk.....Får se hur det går, om Vincent klarar sig eller om han blir dålig med.
De har ju startat en 2-års grupp där de största från 1-3 åringarna och de minsta från 2-4 åringarna är ihop:-) I morgon ska personalen ta med sig 2-års gruppen på promenad i skogen och samla löv och annat och de kommer få lära sig lite olika saker, vad det heter och vad det är för något:-)

På fredag ska vissa av barnen från Vincents avd gå till brandstationen (det är brandvärnsvecka nu) och de får se på brandbilar och annat. Resterande av barnen ska få leka i vattenrummet på dagis. Jag frågade om Vincent var en av de som skulle med till brandstationen då han redan har badat där.....Jag sade att han älskar brandbilar så de skulle se om han inte kan få gå med. De hade inte bestämt sig vilka barn som skulle göra vad, men de skulle ta med sig mitt önskemål:-).

Det har varit fint väder idag:-) Hoppas på samma väder i morgon. Är ju alltid trevligare att vara ute om vädret är bra:-). Vi ska göra upp en eld och grilla korv:-). Kameran måste ju med:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...