20 juni 2012

Onsdag.....

I söndags åkte min mamma tillbaka till träningscentret och Johanne åkte hem till sin mamma igen. Tråkigt tycker vi och barnen frågar efter henne hela tiden. Men men, vi hoppas hon snart får komma och hälsa på igen.

I måndags morse åkte Henrik till sjukhuset för att operera magen. Det är ju en op han har väntat länge på. Han var borta hela dagen och kom hem strax före 20:00. Allt hade gått fint. Fem plåste på magen har han, där de gått in för att genoföra titthålsop. De tog en bit av tarmen och knöt åt magmunnen. Han har ju inte haft halsbränna sen dess :-). Men han har väldigt ont, vilket ju är helt förståeligt. Han får inte anstränga sig på 2 veckor. Får inte göra något, inte ens lyfta barnen. Men det blir ju bättre :-).
Under tiden han var på sjukhuset var jag ute med barnen först på förmiddagen i 1,5 timme innan vi gick in och jag fick fixat lite mat till dem. Sen så fick de sova en stund då de sovit väldigt dåligt om natten och William fick för sig att han skulle kliva upp redan klockan 5....Det resulterade dock i att han inte somnade förrän 22;30 på soffan.....I alla fall så bytte jag blöjor på barnen och tog med dem ut i ytterligare 2 timmar på eftermiddagen. Grannbarnen kom då och var med en stund och deras mamma kom också:-). De är från Burma och har bott i Norge i 3 år bara. Barnen är jätteduktiga på norska och får ibland översätta då hon inte är så duktig. Men hon förstår ju ganska mycket och kan ju prata lite :-). Men det kommer sig väl.

Igår var vi ute en sväng med barnen med. Måste ju passa på då det är fint väder:-)

Idag har det regnat hela dagen.....Tråkigt....Har haft en riktig mysig innedag....Bus och lek har det varit:-). Jag har bakat bullar "Lätta Mellanmålsbullar" heter de. Hur lätta som helst att göra och jättegoda ble de....Lyckad:-). I morgon blir det nog eventuellt kanelbullebak:-). Ska se om kanske William vill hjälpa till. Får ta det när Vincent sover på dagen:-).

På lördag är det ju midsommarafton....Den riktiga midsommarafton;-) Då ska travbanan ha ett familjearrangemang som de ofta brukar ha. Det blir ponnyridning för barnen och massa andra djur att titta på. Det blir brasa som är vanligt på midsommar här. Det blir också grillat där. Kan ju vara intressant att åka på. Ja, beroende på om Henrik orkar. Eventuellt så ska grannen med också. William älskar ju hästar så det hade ju varit passande att åka till travbanan med honom:-). Ja, de ska ju ha vanliga löp med.
Det är ju lovat bra väder också:-).

Nu väntar vi bara på att dagarna ska gå fort fram till den 7 juli då Richard kommer för att hälsa på och se hur vi har det här uppe. Han saknar ju oss och vi saknar honom jättemycket. Så de dagarna han är här får gå väldigt sakta.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...