08 maj 2012

8.maj

Idag är det ju Frigöringsdagen i Norge, det var ju då tyskarna drog sig tillbaka till tyskland efter andra världskriget som slutade i 1945.

Idag träffade vi mamma på ett köpcentrum för att vi skulle köpa kläder till mig som jag ska ha på mig på dopet på söndag:-) Vi gick in på Lindex först och där hittade jag ett vitt linne, en beige halvlång klänning och ett par vita långa tights:-) Allt för under 500 kronor:-)

Vi har även idag varit och lagt undan barnvagnen idag:-). Denna vagn är det fast den är röd och svart:-). Gott med en riktig vagn. Behöver det nu när snön är borta från gatorna så man kan komma ut på promenader med barnen. Kanske till och med gå till stan:-). Ska hämta den på fredag när Henrik får lön:-). Ska bli gott.

Dop på söndag med. Vincent ska äntligen döpas. Ja, Vincent Alexander heter han ju:-). Ska även då köpa festdräkter eller bunader till barnen. Ska bli så gott, sen så är det ju nationaldagen den 17:e.......Spännande att se hur barnen gillar det:-). Mamma handlade pappersdukar:-) Fina servetter, papperstallrikar och borddekoration:-). Inte mycket vi behöver inhandla då de har köpt det mesta. Kakor ska andra baka så det behöver vi inte tänka på heller.

På torsdag är det sista torsdagscaféet innan sommaren. Lite trist, men men, det blir nog bra i alla fall. Ska även på dopsamtal och träffa prästen på torsdag innan caféet. Undrar hur många barn det är som ska döpas då. De har ju inte gudstjänster varje söndag där, så då tar de ju flera samtidigt. Hoppas vi är först ut, då kan vi ju gå ut om barnen blir oroliga och inte vill sitta still. Det är ju mitt i sovtiden för Vincent med. Ska säga till prästen det så kanske han kan ta oss först.

I morgon ska vi till läkaren med William för att kolla upp om han har vätska i mellangångarna då han inte pratar så mycket. Kommer ju mer och mer och han kan ju nästan alla bokstäver, Z och W kan han inte säga, men annars så kan han de andra:-). Han brukar sitta och säga bokstäverna när vi är ute och går. Om han ser några skyltar. Ska bara få ihop det till ord med. Men han är ju trots allt bara 2,5 år. Men han tycker det är så väldigt roligt med bokstäver och då låter vi han hålla på och vi uppmanar honom ju. Han är så duktig så:-) Måste ju få skryta lite ;-). man är ju stolt. Han kan inte prata rent men kan nästan alla bokstäver. Han kan färger med. Ska bli spännande att höra vad läkaren säger. Jo, R kan han ju inte heller uttala, säger bara mommo.....Hon heter ju Randi och det börjar ju på bokstaven R.

Barnen älskar ju att ringa mommo. Så trots att hon är här så hämtar de telefonen och säger mommo :-)....Roliga är de:-).

Har varit ute en sväng med barnen idag med. Det har blåst kallt idag, men man måste ju komma sig ut med barnen i alla fall. Bara att klä dem gott.

2 kommentarer:

  1. Vi har fått plats på samma förskola, men vet ej avdelning. Dem återkommer med datum för när han får börja... så vi vet inte så mycket mer än att det är Ängens förskola!

    Kul med dop! =)

    SvaraRadera
  2. Snygg barnvagn o lycka till med dopet.

    SvaraRadera

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...