01 mars 2012

Usch och fy säger jag bara....

Jättetråkigt väder. Regn och snö om vart annat. Hur tråkigt som helst. Godt då att man är sjuk så man inte behöver ha dåligt samvete för att man inte är ute med barnen om dagarna. Men man får ju lite det i alla fall. Vill ju så gärna komma sig ut en sväng och barnen har ju verkligen behov av det. Trots att de är sjuka. Ja ja, det blir väl möjligt snart hoppas jag. Trots att vi är förkylda och jag har ont i mitt huvud så har jag så lust att ta med barnen ut. Och skulle de bli våta så går det ju att duscha dem när man kommer in så de får upp värmen igen.

Såg en dokumentär på TV2 Norge i går kväll som handlade om att blivande föräldrar blir äldre och fetare och att riskerna ökar. Igår handlade det om 2 stycken blivande förstföderskor som var runt 35 år. Båda var gravida med tvillingar. Den ene som skulle föda var tvungen att föda fram båda sina döttrar väl medveten om att den ena hade dött i magen, men av risk för att den andre också skulle dö så valde de att låta henne gå gravid så länge som möjligt. Hon födde dock en frisk liten flicka och en död. Hon hade gråtit så mycket och sörjt över den döda lilla flickan under tiden hon gick gravid att hon kunde glädja sig åt den lille hon fick upp på sin mage. Men det var inte kul alls att se när de skulle begrava sin andra lilla flicka.
När det gällde det andra paret så var den ena flickan (de väntade också två flickor) lite mindre, fick inte upp lika mycket näring som den andre. Men båda överlevde i alla fall och var välutvecklade så de slapp ligga i kuvös:-).

Just nu sitter jag här när jag egentligen borde sova för länge sen. Barnen sover och Henrik sover.....Jag sitter här i soffan med datorn i knäet och tittar ut över stan. Ser alla lampor i husen och gatulamporna som speglar sig i havet. Jag ser bilarna som åker förbi på vägen nedanför.....Ja, vi har det ju egentligen ganska fint här. Trist väder bara. Vill ha vår nu. Jag vet att jag nog inte är ensam om att vilja det. Och jag vet ju att våren kommer när det är dags för det.

Inget torsdagscafé idag heller. Missade förra veckan då vi var sjuka, och missade idag då vi fortfarande är dåliga. Barnen var dock bättre idag, hoppas det "smittar" av sig så jag och Henrik också blir bättre snart.

Min mamma kom förrästen hem från sjukhuset idag. Hennes EKG var hur fint som helst:-). Jättebra tycker jag.

Har fått tvättat 4 maskiner med tvätt idag. Samlas ju upp fort när man har småbarn och när man är sjuk och inte har ork att ta hand om det varje dag så växer tvättberget fort.

Nu är klockan 21:32 och man borde nog egentligen lägga sig i tid för en gång skuld när man vet att barnen vaknar om natten och sen tidigt om morgonen. Idag gick vi upp 05:50......Mindre roligt när man själv är sjuk och egentligen bara vill sova.
Vet att vi gör fel när barnen vaknar om natten, vi plockar då över dem till oss och de somnar om i våran säng, och vi låter dem sova där resten av natten. Men det är ju mys att ligga där och gosa med barnen trots att man vaknar och har ont över allt då de inte kan ligga still utan ligger där och sparkar på oss. Och nu när de är sjuka så vill man ju bara att de ska ha det så bra som möjligt. De är ju trots allt så duktiga på att somna i egna sängar om kvällen. Är nog säker på att de hade kunnat somna om i egna sängar om natten. Men vill ju inte att de ska väcka varandra eller min lillebror som ligger i rummet bredvid. Han kliver ju upp så tidigt om morgonen och behöver ju sova.
Blir väl kanske ändring på det när han flyttar och barnen får tillbaka sitt rum igen och slipper vakna av att vi snarkar.

Ja ja, det löser sig sa han som sket i simbassängen.....;-)

Min mamma ringde en Healer i förrgår kväll när jag hade sådan huvudvärk. Jag var ju bättre igår. I eftermiddags ringde honom igen och han menade på att jag hade fått migrän. Men det måste ju i så fall vara en mild form eftersom jag inte har så ont av ljud och ljus. I alla fall så känner jag mig lite bättre nu igen. Jag tror ju absolut att det finns de som kan det där. Vet inte hur det funkar, men det funkar då.

Blev ett väldigt långt inlägg....Jag vet. Sorry. Vet att säkert inte alla kommer orka läsa. Men jag orka inte dela upp det....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...