14 februari 2012

Ordet Hen.....

Ja, vad knæppt.....Måste ju vara ett ord man kan anvænda endast nær man ær gravid och inte vet kønet på barnet. Nej, det ska anvændas i det dagliga talet før att det ska vara så lite kønsrelaterat så mycket.....Hen kommer. Vem kommer?
Tittar på Efter Tio och de tog upp det tidigare. I Finland har det ordet funnits hur længe som helst i språket. Det gjorde ju att barnen blev førvirrade ju.

Det ær ju ok att det ska vara kønsneutralt før att få slut på kønsdiskrimineringen, men att inte få sæga han eller henne.....Helt otroligt.

De tog också upp æmnet: Manliga førskolelærare. Det var en som var helt mot att læmna sin lilla dotter på ett dagis med manliga førskolelærare. Men det var enbart før att hon som 6-åring var med i en idrottsførening dær det fanns en pedofil. Jag sjælv kan ju tycka att det kan vara hur bra som helst med manlig personal på dagis då det ær så många barn som saknar en manlig førebild i hemmet. Och før den delen så finns det ju kvinnliga pedofiler med, men det skrivs inte så mycket om dem. Tror det ær vældigt mycket nertystat om dem.
Ja, och æven om man har en nærvarande pappa eller manlig førebild hemma så kan det ju vara bra att det finns det på dagis med.

Ær ju många mæn som skulle vilja jobba på dagis, men de vågar inte før de ær rædda att bli stæmplade som pedofil. Nej, tror det skulle behøvas fler mæn inom barnomsorgen. Ingen vill væl att barnen ska utsættas før pedofili, men det ær ju de som blir utsatta i hemmet och då hade det ju varit bra om det med en bra manlig førebild på dagis och æven i skola. Då kan ju barnen læra sig att lita på andra och førstå att det inte ska vara så som de har det hemma.

Blir lite upprørd bara øver allt skriv om det. Alla vet ju att det finns och ingen vill ju utsætta sina barn før det. Men man måste ju våga lita på folk. Har jobbat på dagis dær det jobbade mæn. Och barnen ælskar att det finns mæn att leka med.

Nej, nu hør jag Vicnent:-) Han har vaknat. Ligger bara dær och lagar ljud:-). Hur hærligt som helst.

Snart kommer væl mina førældrar med:-). Eller ja, min mamma ska vara hær medans pappa ær hos lækaren, sen så kommer han hit också en stund:-).

Trøtt idag. Barnen vaknade 06:20....Då blev det mys i sængen med barnen en stund innan bløjbyte och rena klæder. Sen så var det frukost framfør en film. Sen tog jag disken som jag inte tog igår kvæll. Efter det så plockade jag fram dammsugarn och fick bra hjælp från William som skulle dammsuga:-).
Vad ær det med pojkar och dammsugare? Vet om hur många småkillar som helst som ælskar dammsugaren.....Lika bra att låta barnen vara med nær man stædar:-). Så længe de vill det ær det ju bra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...