12 februari 2012

Morsdag i Norge!

Ja, idag har det firats morsdag i hela landet. Grattis till alla mammor. Har varit en lugn dag. Har inte firat så mycket idag, ska fira det till veckan. Men blev lite god köttgrotta med kokt potatis, kokta grönsaker och gräddsås till. Mumsigt:-).

Henrik åkte iväg med en kompis idag. Blir borta till onsdag kväll. Så det blir ju lite omställning att vara själv med barnen så länge. Eller själv och själv. Min lillebror bor ju här ännu och han hjälper ju till när han är hemma:-). Men jag kan ju inte vänta att han ska göra så mycket. Han har ju sina intressen och ställen han ska till. Men det kommer gå bra. Har ju snöat en hel del, så det blir nog att vara ute mycket med barnen. Ja, beroende på vad det är för väder.

Båda barnen somnade utan napp ikväll. Vincent lade jag vid 18:00 då han var så trött så inget hjälpte. Han var arg en liten stund och slängde nappen i golvet. Han vaknade dock vid 19:00 och fick vatten, men vägrade somna om igen så jag gav honom en napp. Då somnade han fort igen.....
William somnade i mitt knä framför barnprogrammet vid 18:20, gick då ner och lade honom i hans säng. Ingen reaktion trots att han inte fick någon napp. Så napparna ligger på nattduksbordet:-). Han sover forfarande och klockan är 21:00.....Får se hur det funkar. Han var ju trött då han inte sovit på hela dagen. Lade honom en sväng på förmiddagen utan napp, men han bara låg och pratade för sig själv en stund innan han började ropa och ville komma upp. Tog upp honom så han inte skulle väcka Vincent.
Ska försöka se om det går att lägga honom utan napp i fortsättningen med. De använder ju bara sina nappar i sängen när de ska sova. De lägger napparna i sängen utan några protester när de ska upp:-).

William pratar mer och mer nu. Säger Mamma Aina, pappa, Odd (frågar om han kan säga onkel men han säger då Odd:-). Han säger JA, och har även börjat säga nej.

Ja, de är roliga. Han försöker säga mer och mer nu. Henrik köpte en fin ordbok med illustrationer, bilder och förklaringar på bilderna. Siffror, färger och former, alfabetet. Ska använda den varje dag nu.

I fredags var vi på Cubus för att köpa byxor till mig. Hittade då en mass billiga barnkläder. Köpte tröjor och skjortor till barnen. 15 stycken. Kostade strax över 500 kronor för deras kläder:-) Allt kostade 29;- och 49;- styck. Kul att kunna köpa lite nytt till barnen även om vi ärver mycket. Kul att kunna köpa likadana kläder till barnen med:-). Även om de inte är tvillingar så tycker jag det är kul att klä dem lika:-). Ja, allt vi köpte var inte likadant, men ett par tröjor:-).

Köpte bla denna till Vincent:De hade den inte i Williams storlek....Annars hade jag köpt en sådan till honom med:-)....

William anväder storlek 104 nu.....Det är ju 4 år. Han är stor. Vincent anväder 80/86 i tröjor, men 74 i byxor....hehe
Han springer runt för fullt nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...