18 januari 2012

Jobbat!

Ja, idag har jag jobbat igen. Kul att komma tillbaka i jobb, fast lite jobbigt att vara ifrån barnen så länge. Men men, lika bra att vänja sig till det. För får de väl börjat på dagis så blir det nog mer. Nu är det ju bara en dag nu och en dag då.

I dagens tidning står det att det är 134 barn som är utan dagisplats...Av dessa är 54 barn i behov av plats nu och 80 som vill börja den 1 juni....Hur lovande verkar det att få plats för William och Vincent nu. Det finns ju trots allt 14 eller 15 dagis i kommunen. Spännade att se när de får plats, de står ju i kö i alla fall. Och här i Norge tar de ju bara in barn en gång om året och det är till höstterminen.....

I morgon blir det torsdagscaféet:-) Ska bli gott för barnen då det inte blev något förra veckan då jag jobbade. Ska bli kul för en annan med. Tycker det är mysigt där och barnen älskar ju att springa runt och busa och leka med andra.

Vincent går hela tiden nu:-). Inte mycket krypande:-). Stora killen:-). William börjar prata mer och mer nu. Svarar ja på de flesta frågor. Frågar man om han vill ha mat så får man bara ett rungande JAAA eller om man frågar om han vill bada. Eller om han vill ner och sova i sängen:-). Han försöker sig mer och mer på vissa ord. Han kan ju vissa färger, men har lite svårt att uttala dem bara. Han kan bokstaven A och han vet skillnad mellan 1 och 2. Men men, toaträningen har vi varje dag även om det inte händer något än. Men skam den som ger sig. Det ger nog resultat snart tror jag.
Försöker få honom att klä av och på sig själv. Han är på väg att klara av det nu. Tänkte han skulle få lära sig det innan han börjar på dagis. Hade ju varit bra om han varit blöjfri med innan, men det är kanske lite tidigt än.
Har även funderat på att ta bort nappen för båda två när de ska sova. Men är lite orolig att det blir för mycket på en och samma gång.

Isgata ute....Inget väglag att vara ute i. Svårt att hålla sig på fötterna.

Ja ja, blir ljusare och ljusare dagar nu. Snart borde ju solen komma tillbaka.

Barnen somnade i normal tid i kväll. Gott det. William hade inte sovit något på hela dagen och Vincent sov från 10:00-11:30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...