27 januari 2012

Igår på torsdagscaféet så var det ett 30-tal barn, de flesta under 3 år:-). Hur kul som helst. Inte riktigt så många vuxna men mycket folk var det. Var tvungna att ta fram ett extra bord:-). Otroligt nog så var det väldigt tyst fram til 12-slaget när alla var trötta och det är sovtid för de minsta....Ja ja, inte så mycket skrik ändå:-). William och Vincent verkligen myser och tycker det är hur kul som helst där. De tyr sig till andra barn och kan lika gärna gå fram till en anna vuxen och sätta sig där och läsa en bok eller så. De är inte så beroende av varandra när det är andra barn med. Då leker de var för sig:-).
Det var en som var där med sin son som är bara 1 vecka äldre än William. Hon frågade om vi hade fått tid till 2-års kontrollen än och det har vi ju inte. Men då räknade hon med att vi får tid nästa månad. För nu kallar de in barnen som fyllde 2 år i oktober. "Lite" försenade med kontrollen blir det ju....Hon berättade i alla fall att hon fått med ett schema där man ska fylla i vilka ord barnen kan och om de kan sätta ihop dem. Och sen så var det väl något med ordförståelse med. Blir ju lätt att fylla i vilka ord William kan...hehe...Han säger ju inte mycket. Men han kan ju säga Ja om man frågar honom något, annars så skakar han på huvudet om det är nej. Men han förstår ju mycket av det man säger till honom.

Idag har vi varit och hälsat på min moster som är på sjukhuset på grund av hjärtflimmer. Hon tyckte det var väldigt trevligt att vi kom med barnen:-). Hon har ju inte sett dem sedan i juni, så hon tyckte de hade växt mycket:-).
Har även varit och hälsat på en tjej som har häst. William älskar hästar och tyckte det var kul. Nästa gång ska hon ta in hästen i stallet så baarnen ka få sitta på den:-). Hon har en liten kille på 10 månader. Vi bestämde att hon ska komma hit någon dag med sin lille kille så han kan få leka med W och V. Kul det:-). Hon pratade ju om ett musikdagis här i stan. Tänkte söka in barnen där med:-).

Henrik var också och skrev under ett kontrakt på jobbet på 71%. Är ju visserligen bara 3 månader, men det kan ju bli förlängd. Det var ju lite lustigt eftersom han pratade med sig chef igår och då verkade det ju omöjligt att få mer än 26%. Men i morse ringde hon och sade att kontrakten var färdiga och att hon ändrat hans kontrakt lite. Bara höjt procenten från 26 till 71.....Hur gott som helst:-). Det gäller ju på två olika boenden:-).

Kom på en jättebra sak för att få barnen att plocka undan leksakerna när de lekt....Jag frågade om de ville borsta sina tänder....William var överlycklig och ropade JAAAA......Då sade jag att de var tvungna att plocka upp efter sig. Oj, vilken fart William fick på att städa undan:-). Har aldrig sett honom plocka upp så fort:-)

I morse satt han på golvet och ritade när Vincent sov. Han ritade först på pappren och sen så började han rita på golvet....Inte så populärt från vår sida...Men men färgen är väldigt lätt att tvätta bort, så jag tog fram en våtservett och började torka av...Men då tog han en våtservett han med och började tvätta bort färgen :-). Sen så ritade han på golvet och tvättade bort det direkt:-).
Han är så duktig:-).

I förrgår så fick de springa runt utan blöja en stund....Ser så roligt ut:-). Sen så fick de yoghurt som de satt på golvet och åt....Vincent trodde det var kroppsfärg eller något....Han var full i yoghurt:-). Gav Vincent en till då William redan ätit två. Tänkte att V kunde äta en till medan jag duschade av W, men icke sa nicke....Han reser sig då upp, vänder den fulla bägaren upp och ner och staplar runt...Hehe...Yoghurt över hela golvet. Fick då tvättat bort det och ta ner båda två i badet.....De var i alla fall nöjda som fick bada:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...