13 november 2011

William har blivit så otroligt duktig på att härma rörelser nu. Så vi brukar sjunga sånger med rörelser till och han ska göra de samma rörelserna som vi:-) Och det är samma när vi tittar på tv på barnprogram där det är sång och rörelser. Då brukar vi göra rörelserna och sjunga med. Han ska då göra samma rörelser:-) Riktigt roligt:-) Sen så har han ju börjat med slängkyssar också......Och när vi säger att han är duktig kille, ja, då klappar även Vincent händerna:-)

Vincent är ju duktig han med. Han har börjat äta mer och mer själv nu:-) Nu får vi nästan inte mata honom länger. Ska väl göra som storebror gör:-) Sen så klappar han händerna han med när vi säger att han eller William är duktiga. Och när vi säger till dem när de gör något de inte får, ja, då tittar de på en med världens sötaste leende.....Lätt att vara arg då...hehe....NOT...

Ja ja, det blir nog bra. I morgon eller tisdags förmiddag så kommer det en tjej och hämtar en overrall. Har en till flicka som vi aldrig använt eller kommer använda. Och hon var ute efter en så hon får den. Har ju själv fått den. Jag säljer ju inte kläder som barnen har ärvt av andra. Då ger jag de heller bort.

Men kläderna som Vincent växt ur och även leksaker som de inte använder mer tänkte jag ge bort till något av asylmottagningarna här i stan....Tror de har större nytta av det där än några andra här. De har ju som oftast ingenting när de kommer. Och folk här har ju som oftast råd att köpa nytt eftersom barnkläder är så billigt nytt här. Det känns som en rätt sak att göra:-) Och istället då för att ge det till second hand som ändå får in så mycket från folk runt omkring så kan man ju hjälpa nykomna barnfamiljer med lite grundläggande till barnen. Måste bara se till att få tag i ett telefonnummer eller någon kontaktperson som man bestämma tid med så man kan få lämnat sakerna.

Nu kommer William här och bjuder på mat som han har lagat på sitt leksakskök :-). Vi fick det ju av en syssling till mig. Hennes barn har växt från det, de upptäckte inte att det var borta förrän hon frågade dem om de inte såg att det var borta....:-) Då är de nog färdiga med det:-). Här är det i alla fall väldigt populärt:-) Både William och Vincent håller på med det varje dag. Samma som med dammsugaren som William fick i födelsedagspresent av oss....Det var dammsugare och städvagn med hink, mopp, sop och disktrasa och tvättsvamp:-) Visserligen var det från 3 år. Men eftersom han nu älskar att dammsuga så tyckte vi han kunde få en egen. Han älskar den:-) Så fort vi tar fram dammsugaren så tar han fram sin och dammsuger han med. Det går att sätta batterier i den så vi funderar på att göra det för att se hur den funkar med ljud och annat. Följde med några jättesmå kulor som ska gå att dammsuga upp. Slängde dem dock då de är för små för det än. Och de vet ju inte att de fanns så de saknar dem ju inte alls då:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...