09 november 2011

Vattenkoppor!!!

Ja, nu har vi vattenkoppor i huset. William har åkt på det. Stackarn. I går morse såg vi att han hade så många blåsor och sår runt munnen. Trodde först det var av nappen, men samtidigt så använder han det ju inte så ofta som många andra. Har ju försökt hålla dem borta från napparna när de är vakna. Behöver ju inte dem då. Men sen så kom Henrik att tänka på svinkoppor. Men det trodde inte jag på. Under eftermiddagen och kvällen så såg vi att det kommit flera blåsor på andra ställen, som händer och fötter. Inte så mycket på benen, men men, det räcker ju ändå. Så vi sade att om det blev värre idag så skulle vi ringa läkaren och boka in en tid. Det var mer i morse. I händerna och mer på armarna med. Inte så mycket på benen, men ändå. Vi ringde våran fastläkare, men de hade ingen tid förrän den 16 november. Lite för länge att vänta.
Så vi klädde på barnen och åkte till jouren istället. Där fick vi tid klockan 17:00 och då fick vi konstaterat att det var vattenkoppor....Gott att det inte var något värre. Känns ju bra att han får det nu när han är så liten. Det blir ju bara värre ju större de blir.
Nu väntar vi bara på att Vincent också ska få det så att vi blir av med det.

William har ingen feber. Han äter och dricker som vanligt. Han är inte trött och hängig. Bara prickig.....Men det är ju gott att det går över.

Tråkigt att vi missar torsdagscaféet i morgon. Men men, man vill ju inte smitta ner de andra barnen. Det går ju tydligen mycket vattenkoppor runt på olika dagis på denna sidan om stan. Mina går ju inte på dagis, men han har säkert blivit smittad sist vi var på caféet.....Han träffar ju inte så mycket barn annars.

Jag hade vattenkoppor när jag var liten. Hade tydligen över hela kroppen.

Båda barnen sover i sina egna sängar nu, men det återstår ju bara att se när de vaknar och inte vill somna om där. Men de är duktiga på att somna där om kvällarna.

William har ju mer eller mindre slutat att sova på dagtid. Händer nästan enbart om vi är ute och åker bil. Men han vill inte, han vägrar att sova. Tycker ju han är liten än för att sluta med det, men det tycker han inte själv......

Pratade med min mamma idag igen. Hon var piggare idag:-) Men hon var trött på kvällen. Men hon har ju börjat med hjärtgymnastik för att komma igång efter operationen.

1 kommentar:

  1. Hoppas dem får lindriga varianter...
    Men de kan ju sitta i bra länge... sedan tar de upp till ca 14 dagar innan eventuellt Vincent får det! Krya på

    SvaraRadera

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...