14 november 2011

Måndag!

Ja, veckan började väldigt bra. Barnen lät oss ta sovmorgon:-) Vaknade inte förrän 07:40 idag:-) Helt underbart:-) Länge sedan vi fick sova så länge:-). Sen så var det ju bara att kliva ur sängen och sköta morgonrutinerna som börjar med att barnen ska in på toaletten och borsta tänderna. De har ju valt det själva:-) William står på sin pall och startar vattnet. Tar på tandkräm på sin tandborste och så sjunger vi en ramsa:
Puss, puss så får du en suss.
Puss, så får du en suss.
Hver eneste tann med börste og vann.
Puss, så får du en suss.

När det är gjort så ska William sitta på toaletten, sen så är det att spola. Efter det är det tvätt som gäller och sedan en torr blöja och nya och rena kläder. Samma sak är det på kvällen, fast då är det ju pyjamas som gäller och sen i säng. Ja, och varannan kväll så är det ju dusch. De älskar ju det. De är så roliga när vi frågar om de vill duscha, då skiner de upp som solar och springer/kryper till trappgrinden och jublar:-) Det är så härligt att de tycker så mycket om att duscha och borsta tänderna. Det är ju heller inga problem att få tvättat håret på dem. De är så duktiga så.

Var bara tvungen att få skryta lite ;-)

Ja ja, nog om det. På lördag fyller Vincent sitt första år:-). Tänk att det redan gått ett helt år sedan han hade väldigt bråttom ut. Känns inte så, han är ju fortfarande så liten. Kan ju fortfarande använda str 74 på honom. William andvände ju str 86 när han var 1 år....
I helgen är det ju även julmarknad här med, med 55 olika utställare:-) Ska bli kul att ta med barnen dit. Kanske de då får träffa tomten:-). Spännande att se hur de reagerar på det.

På torsdag så kommer min mamma hem från sjukhuset efter op. Ska bli så kul att träffa henne igen. Mamma längtar efter att få krama om barnen nu med. Har ju inte velat åka till sjukhuset när vi burit på vattenkoppsmittan. Men den är nu över då de inte har några blåsor alls kvar:-)
Vincent har inte fått något mer än de tre prickarna han hade på halsen. Och Williams blåsor är nu borta allihopa:-) Så nu verkar det som det är över här i huset:-) På torsdag ska vi ju även gå på torsdagscaféet som vanligt igen:-) Kul ska det bli:-)

Idag har det snöat hela dagen. Nu börjar man känna av att vintern är på ingång. Fast å andra sidan så ska det ju bli mildare i morgon och på onsdag, så då försvinner väl snön. Men det är ju så det brukar vara här uppe. Måste ha ett par gånger då det kommer snö och sedan så försvinner den innan den riktiga vintersnön kommer. Men det återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...