26 juli 2011

Ja, som ni alla vet så har det ju hänt mycket här i Norge under helgen. Eller ja, i fredags. Trodde ju inte mina öron och ögon när jag hörde och såg vad som hänt. Trodde det var en film. Hur hemskt som helst. Och han har ju planerat detta i 9 år. Helt otroligt att han inte har berättat det för någon. Men de tog honom ju ganska så fort.

I alla fall. Vi var ju borta under helgen. Hur roligt som helst att träffa Klara igen. Ja, och självklart min kusin Ann-Sissel och hennes man och barn. Vädret var inte det bästa men trevligt var det i alla fall:-) Och huset som vi fick låna var ju jättemysigt. Fast barnen ville inte riktigt sova som de brukar. Det var ju mycket nytt folk för dem och nytt hus. Och lång resa. 4 timmar i bil, 1 väg. Men det gick bra ändå. De är så duktiga så:-)

Idag har vi varit på BVC med Vincent:-) Passade på att väga och mäta William med.
William som är 20 månader väger nu 14,7 kg och är 87,5 cm lång. Vincent som är 8 månader väger 8620 gram och är 71 cm lång....När William var 4 månader vägde han 8895 gram och var 67 lång....
Tänka sig att Vincent på 8 månader är nästan lika stor som det William var när han var 4 månader.
När William var 8 månader vägde han 10550 gram och var 74 lång. Sköterskan på BVC tyckte om barnens hälsoböcker. Där är ju så mycket information om allt. Här delar de ut broschyrer istället. De har bara vanliga små kort istället. Vet inte om vi kommer få något sådant eller om vi får behålla de böcker vi redan har.
En sak som är bra är ju att man kan ner varje torsdag till BVC på öppen mottagning och väga och mäta barnen som man vill. De har ju inte lika mycket kontroller här heller så länge de tycker allt ser bra ut.
Fick beröm för att vi gjort ett bra jobb med barnen. Hon tyckte även att Vincent var snabb i sin motoriska utveckling:-) Hur roligt som helst att höra.
Nu har vi inte någon tid där förrän den 25 oktober.....Tror det var vaccinering då. Sen när det gäller 2 års kontrollen för William så skickar de hem tid i posten. Men det sade hon att det kan dröja enda ut i januari innan vi får någon tid för läkarkontroll.

1 kommentar:

  1. Vi har listat oss på läkarhuset, och som bvc sköterska ska vi ha ingela rödström. Jag är super nöjd då jag verkligen gillar ingela! =)

    SvaraRadera

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...