01 mars 2011

Den hemlige miljonären

Ja, det tittar vi på nu. Det är ju helt otroligt att det finns så många hemlösa och fattiga i dagens Sverige som ändå ska vara ett Välfärdssamhälle. Man kan ju tacka gudarna för att man har tak över huvudet även om plånboken inte är tjock.

Och sämre än det är nu lär det ju bli med den regeringen som sitter vid makten idag. Om de inte tar död på folk innan de hinner bli hemlösa. Det finns ju hur många som helst som inte kan jobba, men som ändå blir tvingade ut i arbetslivet genom att bli utförsäkrade....Sen så finns det vissa som har fasta jobb som de aldrig går till för att de är så arbetsskygga att de lika gärna kunde säga upp sig så att andra som verkligen vill jobba får den platsen.
Nej, då får de inte sparka folket heller, utan låter de ta upp den platsen som någon annan kunde fått.
Sverige blir ju bara mer och mer likt USA. Klyftan mellan rika och fattiga ökar kraftigt. Är det verkligen meningen att det ska finnas hemlösa barn i dagens Sverige?

Tacka vet jag Norge.....Visst finns det hemlösa barn där med, men inte alls i den utsträckning som här. Det ska bli så himla gott att flytta dit där det finns jobb, man tjänar pengar. Och det är inte så dyrt som alla tror. Man tjänar mer och skatten är lägre....Så även om priserna är lite högre så har du ju ändå möjlighet att kunna spara undan lite pengar. Man kan spara upp en buffert.
Visst finns det personer man kommer sakna, men inte alla.....
Och det är ju tur att det finns internet och telefon, då kan man ju hålla kontakten där:-)

Nej, nu har jag varit tillräckligt negativ. Jag som aldrig är det, men jag kände bara att jag var tvungen att skriva av mig lite. Blir så irriterad när man tänker på att en person kan veta att folk inte kan vara sjuka mer än 2 år. Hur skulle det se ut om han själv eller någon annan i hans närhet skulle bli sjuk, kanske behöva en hjärtoperation. Då kanske han hade tänkt om....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...