08 januari 2009

Årets bilfärd!!!!!

Det hade jag igår.....

Jag skulle åka med en granne och hennes dotter till Nossebro för att titta på en hundvalp som dottern ska få i 15-års present. Vi startade bilen och åkte hemifrån. Så långt gick allt bra. När vi kom en bit förbi Trollhättan så skulle vi stanna på en bensinstation för att köpa dricka. När vi väl skulle starta bilen igen, så ville den inte. Då fick vi starthjälp av en person. Bilen startade med en gång och tog oss till Nossebro. Hundvalpen var väldigt söt och somnade i dotterns famn med en gång. Hon bestämde sig för att det var den valpen hon ville ha.
Valpen skulle inte med hem förrän på fredag, så i morgon ska de åka och hämta hem den lilla killen som för närvarande heter Sixten:-)

Bilen startade när vi skulle åka från Nossebro. När vi kom till Överby så skulle vi äta en bit, och bilen startade efter det. Sen åkte vi till Godis Jätten ock handlade lite godis. När vi sen skulle köra hem, så började bilen gå väldigt konstigt och air bag lampan tändes. När vi passerat skylten och infarten till Väne-Ryr och Lanesund, så dog bilen. Vi satte ut varningstriangeln och skulle starta varningsblinkersen. Den ville inte starta. Lampan inne i bilen fungerade så den var tänd. Plötsligt fungerade varningsblinkersen.
Min granne ringde sin särbo och han kom, men det tog ju nästan en timme. Det var på eftermiddagen så det var ju mörkt ute redan, och kallt. Det började bli frost på insidan av bilen.

När hennes särbo äntligen kom så frös vi väldigt. Grannens dotter och hund hoppade över i den fungerade bilen. Vi kopplade startkablarna och bilen startade, men den gick inte mer än ett par kilometer innan den dog igen. Sen så höll vi på så tre gånger innan vi kom oss till en bensinstation, och precis innan parkeringen så dog den och då hjälpte det inte med startkablarna, så vi putte bilen resten av biten.
De tog ut batteriet och tog med sig det hem. Vi hoppade över i den varma bilen och kom oss hem till slut. Då var klockan 21:30.

Men då har man varit med om det också......Roligt var det inte att stå där vid motorvägen med en varningsblinkers som inte fungerade som den skulle och där bilarna körde som idioter.
Men vi kom oss helskinnade hem i alla fall:-) Frusen, men helskinnade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...