04 november 2008

Hur kan man bara göra så????

Ja, det är en fråga som vi har ställt oss nu i några dagar. Hur kan man bara fördärva en hund på 2 veckor?

En granne till oss har en rottweillerhane. Hon hadde mamman till hanen förut, men ju äldre hanen blev, ju mindre fungerade de ihop. Så hon lämnade bort tiken. Ja, hon trodde ju att hon kunde lita på dem, annars så hade hon aldrig lämnat henne där.
Men de började bli knepiga efter bara ett par dagar. De bestämde sig för att inte ha kvar henne och sen så plötsligt skulle de ha kvar henne i alla fall. Men efter 2 veckor så hotade de med att skjuta hunden. Så min granne åkte de 45-50 milen (en väg) för att hämta hem sin älskade hund.
Men det var inte alls samma hund som kom hem. Hon var rädd och nervös. Och så otroligt smal.
Det visade sig att hon hade tagit på sig en försvararroll inför frugan och barnen för att skydda dem mot gubben. Han slog både frugan, barnen och hunden.
Men så igår hände det som aldrig skulle hända om hon inte lämnat bort hunden från början. Hunden bet, men det var bara för att personen ifråga rörde sig lite för fort. Men grannen tog sitt ansvar som hundägare och fick åkt till veterinären och avlivat hunden.
Men det skulle aldrig behövts om de bara hade behandlat henne väl.

Så hur kan man fördärva en hund på 2 veckor? Man måste ju bete sig som ett j-----a svin mot hunden. Det är det enda jag kan komma fram till.

Varför ska man ta hand om en hund när man inte kan ta hand om den.
Det är så man blir förbannad, hur kan man fördärva en så fin hund. Hon älskade barn och skulle aldrig bitit någon....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...