08 oktober 2008

Kalla Fakta i söndags......

Jag tittade på Kalla Fakta och blev ganska irriterad och lite ledsen över att det ska vara så här i Sverige.
När ett barn far illa så ska socialen och kommunen se till att barnet/barnen får det bra och hamna i en bra fosterfamilj eller i ett familjehem.....men är det verkligen så?

Jag vill ju säga att det inte alls är så, när de får reda på att ett barn far illa hos sina biologiska föräldrar så tittar de lite i anmälan. De kontaktar föräldrarna och frågar dem hur det ligger till. De bestämmer en tid då de ska komma hem till familjen och se hur de har det där hemma. Det är så mycket de gör som de egentligen inte skulle göra.
De skulle bara åkt dit så fort de får in en anmälan på en familj.

Sen så är det andra fall där de åker och hämtar barnen för att placera dem i en fosterfamilj eller familjehem, och där behövs det egentligen inte göras något eftersom barnet/barnen inte alls far illa i hemmet.
Se bara på pojken som det handlade om i Kalla Fakta, de hämtade honom för att de ansåg att hans mamma misshandlade honom för att han var för överviktig och att de stod varandra allt för nära. Men på vilket sätt? Det framgick inte. Är det inte så att man ska ha en bra relation med sina barn idag? Man får inte vara kompis med sina barn, utan man ska vara förälder åt dem. Det är ju självklart, men kan man inte vara både och?
Ska man inte se till att barnen har mat i magen, kläder på kroppen och tak över huvudet. Ja, och att de är hela och rena?

Jag tycker hela systemet är helt fel. Hade man lagt ner tid på alla som verkligen behövde det, att man hjälper dem istället för att stjälpa dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

8 år som røykefri

Ja, for 8 år siden idag så sluttet vi å røyke. Både jeg og Henrik. Utrolig nok så var det helt rett tidspunkt. Henrik begynte å ...